Dzień Tapas - plan

Scenariusz uroczystości szkolnej Dzień Tapas.

 

I.                   Data imprezy-      25.04.2023r .

II.                Miejsce imprezy – sala gimnastyczna

III.             Osoby przygotowujące Tapas – klasy  IV-VII SP

-          8.00 – 9.55 – uczniowie przygotowują Tapas w wyznaczonych zgodnie z planem lekcji salach, pod opieka nauczycieli prowadzących lekcje.

 -          9.55 – 10.05  - zagospodarowanie stoisk przygotowanych w sali gimnastycznej, dla każdej klasy przygotowane są 2 stoły i 3 krzesła, uczniowie dekorują swoje stoiska i rozstawiają przygotowane Tapas, przy stoisku pozostają 3 osoby do sprzedaży ( wyznaczone przez wychowawcę klasy 3 osoby, które zmieniają się co lekcję) pozostali uczniowie wracają do klas w celu posprzątania  klas i przygotowania do lekcji.

 IV.                10.05 rozpoczynamy sprzedaż Tapas. Zapraszamy do zakupu:

                  10:05- klasy I

                  10:20- klasy II i III

                  10:35- klasy IV i V

                  10:50- klasy VI

                  11:05- klasa VII

                  11:20- klasy VIII

                  11:35- klasy I LO

                  11:50- klasy II LO i III LO

                  12:05- klasy IV

              W przerwach międzylekcyjnych zapraszamy wszystkich uczniów, nauczycieli oraz pracowników szkoły do zakupu pysznych tapas. Podczas degustacji  hiszpańską atmosferę imprezy podgrzeje Szkolny Koncert Karaoke w języku hiszpańskim.

 

 

VIII.       12:30 – Podliczamy zebrane pieniądze. Wyznaczony przedstawiciel klasy w obecności wychowawcy klasy przekazuje zebrane fundusze do Dyrektora Szkoły, tam zostają podliczone zebrane pieniądze ze wszystkich klas IV-VI SP. Środki zebrane podczas Dnia Tapas zostają przekazane:

 

Nagroda specjalna- ……………….. dla klasy, która zebrała najwięcej pieniędzy podczas sprzedaży Tapas

Pozostała suma zebrana wśród wszystkich klas IV-VII- dla  ………………………………………..

IX.             13:00 – ogłoszenie wyników, zakończenie imprezy.

                   

 

                                        przygotowała Marta Osińska i Martyna Cenkier