Scenariusz uroczystości szkolnej Dzień Tapas.

I. Data imprezy- 31.01.2020r.
II. Miejsce imprezy – sala gimnastyczna
III. Osoby przygotowujące Tapas – klasy IV-V SP

-          8.00 - 9.30 – uczniowie przygotowują Tapas w wyznaczonych zgodnie z planem lekcji salach, pod opieka nauczycieli prowadzących lekcje.
-          9.30 - 9.45  - zagospodarowanie stoisk przygotowanych w sali gimnastycznej, dla każdej klasy przygotowane są 2 stoły i 3 krzesła, uczniowie dekorują swoje stoiska i rozstawiają przygotowane Tapas, przy stoisku pozostają 3 osoby do sprzedaży ( wyznaczone przez wychowawcę klasy 3 osoby, które zmieniają się co lekcję) pozostali uczniowie wracają do klas w celu posprzątania  klas i przygotowania do lekcji.
 IV.                10.00 rozpoczynamy sprzedaż Tapas. Zapraszamy do zakupu:
                  10:00- klasy I
                  10:15- klasy II
                  10:30- klasy III
                  10:45- klasy IV
                  11:00- klasa V A
                  11:15- klasy VB i VC
                  11:30- klasy VI
                  11:45- klasy VII
                  12:00- klasy VIII
                  12:15- klasy I A, I B oraz I C LO
                  12:30- klasy I D oraz  II LO
 
           W przerwach międzylekcyjnych zapraszamy wszystkich uczniów, nauczycieli oraz pracowników szkoły do zakupu pysznych tapas. Podczas degustacji  hiszpańską atmosferę imprezy podgrzeje Szkolny Koncert Karaoke w języku hiszpańskim.
 
 
VIII.       12:45 – Podliczamy zebrane pieniądze. Wyznaczony przedstawiciel klasy w obecności wychowawcy klasy przekazuje zebrane fundusze do Dyrektora Szkoły, tam zostają podliczone zebrane pieniądze ze wszystkich klas IV-V SP. Środki zebrane podczas Dnia Tapas zostają przekazane: 
300zł - dla klasy, która zebrała najwięcej pieniędzy podczas sprzedaży Tapas.
Pozostała suma zebrana wśród wszystkich klas IV-V - dla  Fundacji na Rzecz Pomocy, Edukacji i Rozwoju Dzieci
IX.             13:00 – ogłoszenie wyników, zakończenie imprezy.
                    
 
                                        przygotowała Marta Osińska i Martyna Cenkier