7 dni gospodyni

W dniu 11 marca 2019 r. odbył się pierwszy konkurs kulinarno-historyczny. Jury oceniało dania z okresu przedwojennego przygotowane przez przedstawicieli klas. Uczniowie musieli również opowiedzieć o okresie przedwojennym oraz w jaki sposób zostały przygotowane dania.

Dzieci przygotowały następujące dania: rosół z grzybami, zupę ziemniaczaną z groszkiem, wątróbkę w sosie własnym, puree z grochu, kotleciki z wątróbki,  buraczki, sadzone jajko, naleśniki z mleka owczego, tort czekoladowy, tort przedwojenny, kompocik z jabłek i pomarańczy. Pierwsze miejsce zajęła reprezentantka klasy VI b Beata Wasylów, a wyróżnienie otrzymała reprezentantka klasy VI a Ewa Nowak. Nagrody zostaną wręczone na Dniu Wyróżnień w kategorii kulinaria, a wszyscy uczestnicy otrzymują ocenę bardzo dobrą z historii za aktywność.